Answers to Questions on Equations And Inequalities

The answers to the questions on equations and inequalities with absolute value are presented.


Question 1: Find all real solutions to the equation with absolute value.

2|-2x - 2| - 3 = 13

answer c: -5 , 3
Question 2: Find all real solutions to the equation with absolute value.
|x - 1| = 2x + 1

answer e: 0
Question 3: Find all real solutions to the equation with absolute value.
|2x - 1| = x2

answer a: -1 - √2 , -1 + √2 , 1
Question 4: Find all real solutions to the equation with absolute value.
-2|x + 1| -2 = 4

answer b: no solutions
Question 5: Find all real solutions to the equation with absolute value.
|x - 1| = |x2 -2x + 1|

answer d: 0 , 1 , 2
Question 6: Solve the inequality with absolute value..
|x - 1| >= 2

c: (-∞ , -1] U [3 , +∞)
Question 7: Solve the inequality with absolute value..
-3|-2x + 4| <= 4

answer e: (-∞ , +∞)
Question 8: Solve the inequality with absolute value..
|3x + 1| <= 2x + 3

answer a: [-4/5 , 2]
Question 9: Solve the inequality with absolute value.
|x2 + x - 2| < x + 3

answer c: (-√5, -1) U (-1 , √5)
Question 10: Solve the inequality with absolute values.
|x + 1| < |x2 + 2x + 2|

answer a: (-∞ , +∞)


Related references and links to absolute value functions and equations.
Math Problems, Questions and Online Self Tests.
Solve Inequalities With Absolute Value - Tutorials.
Solve Equations with Absolute Value.
Absolute Value Functions.
Definition of the Absolute Value Function.

More To Explore