Answers to Polynomial and Rational Inequalities Questions

Answers to Polynomial and Rational Inequalities Questions

Answers to the questions in Polynomial and Rational Inequalities - Questions and Answers are presented here.

Question 1: Solve the inequality.
-(x + 2) + 2x > 2(x - 3) + 3x


answer e: (-infinity , 1)

Question 2: Solve the polynomial inequality.

(6x + 2) (10 - 20x) > = 0


answer e: [-1/3 , 1/2]

Question 3: Solve the inequality.

x2 + 3x - 4 > 0


answer b: (-infinity , -4) U (1 , +infinity)

Question 4: Solve the inequality.

2x2 < 32


answer a: (-4 , 4)

Question 5: Solve the inequality.

25x2 <= 9x


answer d: [0 , 9/25]

Question 6: Solve the inequality.

(1 + x) / |x - 2| > 0


answer b: (-1 , 2) U (2 , +infinity)

Question 7: Solve the inequality.

(2x2 + 3) (x + 2) / (x2 - 4) > = 0


answer c: (2, +infinity)

Question 8: Solve the inequality.

4 / (6x - 4) < = 2 / (2x + 2)


answer d: (-1 , 2/3) U [4 , +infinity)

Question 9: Solve the inequality.

2 < |x + 1| / 2 - 2 < 5


answer c: (-15, -9) U (7 , 13)

Question 10: Solve the inequality.

x2 < -x4


answer a: no solutions

Solve Inequalities in One Variable

More To Explore