Answers to Questions on Finding Inverse Functions

Answers to questions in Find Inverse Functions - Questions are presented.

Question 1: Find the inverse of the linear function f.

f(x) = 3x - 2


answer e: f
-1(x) = (x + 2) / 3

Question 2: Find the inverse of the quadratic function f.

f(x) = -x 2 + 2 , x >= 0


answer e: f
-1(x) = sqrt(2 - x)

Question 3: Find the inverse of the quadratic function f.

f(x) = x 2 - 2x , x >= 1


answer b: f
-1(x) = 1 + sqrt(x + 1)

Question 4: Find the inverse of the rational function f.

f(x) = 2 / x


answer e: f
-1(x) = 2 / x

Question 5: Find the inverse of the rational function f.

f(x) = (x + 1) / (x - 1)


answer a: f
-1(x) = (x + 1) / (x - 1)

Question 6: Find the inverse of the square root function f.

f(x) = sqrt (x - 1)


answer b: f
-1(x) = 1 + x2 , x >= 0

Question 7: Find the inverse of the cube root function f.

f(x) = (x + 1) 1/3


answer c: f
-1(x) = x3 - 1



Question 8: Find the inverse of the logarithmic function f.

f(x) = ln (x)


answer c: f
-1(x) = ex

Question 9: Find the inverse of the exponential function f.

f(x) = e x - 1 + 3


answer a: f
-1(x) = ln(x - 3) + 1

Question 10: Find the inverse of the logarithmic function f.

f(x) = ln (x + 2) - 3


answer b: f
-1(x) = ex + 3 - 2

More
Math Problems, Questions and Online Self Tests.






© Copyright 2017 analyzemath.com.