Math Questions With Answers (2)

Another set of multiple choice math questions are presented. The answers are provided and are located at the lower part of the page. The questions have been designed to test for deep understanding of math concepts. Solutions and explanations are included.

Questions 1:

If f(x) = Log(x), then f -1(x) =

A. 10 x
B. -10 -x
C. 1 / 10 x
D. x 10

Questions 2:

Log 465 =

A. 1.21
B. 1.81
C. 3.06
D. 3.01

Questions 3:

If 2 3x - 1 = 16, then x =

A. 3/5
B. 5/3
C. 1
D. 4

Questions 4:

If Log x9 = 2, then x =

A. 2/9
B. 9/2
C. 81
D. 3

Questions 5:

If x 2 + kx - 6 = (x - 2)(x + 3), then k =

A. 6
B. 3
C. 1
D. 0

Questions 6:

The vertex of the graph of y = 2x 2 + 8x - 3 is given by

A. (8 , -3)
B. (-2 , -11)
C. (-4 , -11)
D. (-2 , -3)

Questions 7:

The quadratic equation whose roots are at x = 3 and x = 5 is given by

A. (x - 3)(x - 5) = 1
B. (x + 3)(x + 5) - 9 = (x + 3)(x + 5) - 25
C. (x + 3)(x + 5) = 0
D. x 2 - 8x = -15

Questions 8:

The roots of the equation x / (x + 2) + 3 / (x - 4) = (4x + 2) / (x 2 - 2x - 8) are

A. x = 4 and x = 1
B. x = 4 only
C. x = 1 only
D. x = -4 only

Questions 9:

If the domain of function f given by f(x) = -x 2 + 6x is given by the interval [0 , 6], then the range of f is given by the interval

A. [0 , 9]
B. [0 , 6]
C. [0 , 3]
D. [3 , 6]

Questions 10:

The x intercepts of the graph of y = -x 2 + 3x + 18 are given by

A. (6 , -3)
B. (-3 , 6)
C. (-3 , 0) and (6 , 0)
D. (3 , 0) and (-6 , 0)

Questions 11:

The domain of f(x) = 2 Log |x - 2| is given by the interval

A. (-infinity , 2) U (2 , + infinity)
B. (-2 , + infinity)
C. (2 , + infinity)
D. (-infinity , + infinity)

Questions 12:

If 1.56x = 2, then x =

A. ln 1.56 / ln 2
B. ln 2 / ln 1.56
C. 2 / ln 1.56
D. ln 2 / 1.56

Questions 13:

The reference angle to angle a = -1280o is equal to

A. 20o
B. 30o
C. 160o
D. 60o

Questions 14:

If x is an angle in standard position with point A(-3 , 4) on the terminal side, then sec(x) =

A. 5 / 3
B. -5 / 3
C. -3 / 5
D. 3 / 5

Questions 15:

If x is an angle in standard position and it terminal side is in quadrant IV and is given by y = -x, then sin(x) =

A. sqrt 2
B. 1 / sqrt 2
C. - sqrt 2
D. -1 / sqrt 2

Questions 16:

Which statement is NOT true?

A. cos(-x) = cos(x)
B. tan(-x) = tan(x)
C. the amplitude of y = -2 cos (t) is equal to 2
D. the range of y = -5 sin (t) is given by [-5 , 5]

Questions 17:

Which statement is true?

A. sec(-x) = - sec(x)
B. the range of y = tan(x) is given by (0 , + infinity)
C. the period of y = -2 cos (3 Pi t) is equal to 2Pi / 3
D. the period of y = -5 tan (0.5 Pi t) is equal to 2

Questions 18:

The radian measure of an angle of 25o is equal to

A. 25 Pi
B. 5 / (36 Pi)
C. 5 Pi / 36
D. 36 / (5 Pi)

Questions 19:

The period of the function f(x) = sin(x Pi/6 + Pi/4) is equal to

A. 2 Pi
B. 12
C. Pi / 6
D. 6 Pi

Questions 20:

Which of the following is an identity?

A. cos(2x) = 2 cos(x)
B. cos(x + y) = cos(x) + cos(y)
C. sin(x - y) = sin(x) - sin(y)
D. sin(2x) = 2 sin(x) cos(x)

Questions 21:

Which of the following is NOT an identity?

A. cot(x + y) = [ 1 + cot(x) cot(y) ] / [ cot(x) + cot(y) ]
B. tan(x + y) = [ tan(x) + tan(y) ] / [ 1 - tan(x) tan(y) ]
C. sin(x - y) = sin(x) cos(y) - cos(x) sin(y)
D. cos(2x) = 2 cos 2(x) - 1

Questions 22:

If x is an angle such that tan(x) = 5/12 and Pi < x < 3 Pi/2, then sec(x) =

A. 12/13
B. -12/13
C. -13/12
D. 13/12

Questions 23:

The real solutions to the equation cos 2(x) - 1.5 cos(x) = 1 are given by the solutions to the equation

A. cos(x) = 1
B. cos(x) = 2
C. cos(x) = 1/2
D. cos(x) = - 1/2

Questions 24:

Which point is on the graph of the inverse of the function f(x) = 10x + 2?

A. (100 , 0)
B. (0 , 100)
C. (10 , 0)
D. (0 , 10)

Questions 25:

If 10x/y = A / B, then

A. x / y = Log A / Log B
B. y = x / (Log A - Log B)
C. x = y / (Log A + Log B)
D. y = x Log (A / B)

Questions 26:

If Pi < x < 3 Pi/2, then sin(x) can be expressed in terms of tan(x) as follows

A. sin(x) = tan(x) / sqrt[ 1 + tan2(x) ]
B. sin(x) = - sqrt[ 1 + tan2(x) ] / tan(x)
C. sin(x) = - tan(x) / sqrt[ 1 + tan2(x) ]
D. sin(x) = sqrt[ 1 + tan2(x) ] / tan(x)

Questions 27:

Angle x = 11 Pi / 3 is coterminal to angle y given by

A. y = Pi / 3
B. y = Pi / 6
C. y = 5 Pi / 3
D. y = 2 Pi / 3

Questions 28:

If x is such that 3 Pi/2 < x < 2 Pi and sin(x) = -1 / 2, then x =

A. y = 13 Pi / 6
B. y = Pi / 3
C. y = 11 Pi / 3
D. y = 11 Pi / 6

Questions 29:

The exact value of cos(127 Pi/3) is given by

A. y = 1 / sqrt(2)
B. y = 1 / 2
C. y = -1 / 2
D. y = sqrt(3) / 2

Questions 30:

If Log(x - y) = 3 and Log(x + y) = 4, then x =

A. 3.5
B. 11,000
C. 5,500
D. 103.5

ANSWERS TO ABOVE QUESTIONS

1A, 2D, 3B, 4D, 5C, 6B, 7D, 8C, 9A, 10C

11A, 12B, 13A, 14B, 15D, 16B, 17D, 18C, 19B, 20D

21A, 22C, 23D, 24A, 25B, 26C, 27C, 28D, 29B, 30C

More math questions and problems with detailed solutions in this site.

privacy policy